A A A
دانش فقه گسترده ترین دانش در بین دانش های اسلامی است.
آیت الله مروی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین جواد مروی عضو جامه مدرسین حوزه علمیه قم امروز در همایش افق فقاهت در مدرسه سلیمانیه (فقاهت) به بررسی اهمیت فقه شیعی پرداخت.

وی با طرح مسأله داعیه دار بودن اسلام در سعادت بشری، گفت: اسلام داعیه دار شیوه درست زندگی کردن و سعادت بشریت است، در واقع مجموعه تلاش های انجام شده در راه وصول به این مقصود را ما فقه می نامیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه دانش فقه گسترده ترین دانش در بین دانش های اسلامی است، ادامه داد: نیاز به فقه از لحظه آغاز زندگی تا پس از مرگ بلکه در بعضی از موارد تا صدها سال پس از مرگ است، حقیقت این است که نیاز به فقه فقط در مسائلی چون نماز، روزه، حج، زکات و..... نیست بلکه امروز در بسیاری از مسائلی که نخبگان جهان در آن وارد می شوند فقه دارای حرف است.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت استعداد یابی فقهی در بین طلاب، گفت: بروز استعداد فقهی در طلبه جوان یکی از مهم ترین مراحل پرورش طلبه نخبه در عرصه فقاهت است و باید تبیین شود که در این راه نقش استاد، دانش پژوه و مدیریت در بروز استعداد فقهی طلبه چیست.

فقه باید کاربردی باشد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نگرانی مرحوم امام در رابطه با حوزه ها و درگیر شدن حوزه ها با مظاهر تجملات و دور شدن از فقه سنتی، این مسائل را نشان دهنده اهمیت فقه سنتی و جواهری در دیدگاه امام(ره) دانست.

وی با بیان اهمیت و پویایی و ظرفیت های موجود در فقه امامیه گفت: بیش از شصت سال است که در میان روشنفکران اهل سنت همچون اخوان المسلمین این شعار که «راه حل اسلام است» مطرح است اما پس از انقلاب های مردمی در منطقه و در مصر پس از اینکه حکومت به دست ایشان سپرده شد حتی نتوانستند شش ماه حکومت خود را تثبیت کنند و این به دلیل وجود ضعف و کاستی در فقه اهل سنت به ویژه در فقه سیاسی و حکومتی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی در پایان با بیان اینکه فقه باید کاربردی باشد، گفت: اگر این استعداد فقهی بکار برده شود و پرورش پیدا کند، برای پاسخ گویی به نیازهای بشری خواهیم دید که فقه کاربردی چه قابلیت هایی دارد.