روایت آیت الله مروی از علاقه عالم بودایی به صحیفه سجادیه / اعجاب سایمون اوکلی از نهج‌البلاغه

آیت‌الله مروی با اشاره به سفرش به جنوب شرق آسیا و گفت‌وگو با یک عالم بودایی، گفت: وقتی بخش هایی صحیفه سجادیه را خواندم، عالم بودایی با اشاره به آن، گفت که اکنون متوجه شده است که چرا استادش ۵۰ سال پیش می‌گفت گروهی به نام شیعه دارای عرفان بلندی هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله جواد مروی در جمع روحانیون عمره در مکه مکرمه (رمضان المبارک 1446 برابر با اسفند 1403) با اشاره به حدیثی، ماه رمضان را بهار قرآن معرفی کرد و بر لزوم فهم و تدبر در این کتاب آسمانی تأکید کرد.

دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان خاطره‌ای از اقبال لاهوری، به انس و علاقه وافر این شاعر مسلمان به قرآن اشاره کرد و گفت: اقبال لاهوری در دوران تحصیل و تدریس در آکسفورد که حدود ۱۲ سال طول کشید، هر روز یک جزء قرآن می‌خواند و به هنگام تلاوت قرآن،بر اثر جاری شدن اشک از چشمانش، هم اکنون نیز آثار رطوبت برصفحات قرآن او مشاهده می شود

آیت‌الله مروی در ادامه، با اشاره به این شبهه که علمای شیعه دعا را جایگزین قرآن کرده اند، به ارتباط ویژه علمای شیعه با قرآن اشاره کرده و عنوان داشت: در دیدار با اساتید کلیه الشریعه قطر بیان گردید که بزرگ‌ترین عالم دعایی شیعه، سید ابن طاووس، سه قرآن نفیس را به فرزندان خردسال خود که حافظ قرآن بودند هدیه داده است.

وی با استناد به کتاب «تاریخ القرائات» دکتر عبدالصبور شاهین، تفسیر «البیان» آیت‌الله خویی(ره) را از جمله آثار ارزشمند علمای شیعه در حوزه قرآن برشمرد.

آیت الله مروی در ادامه به نقش حوزه علمیه قم و مراجع بزرگ این حوزه در بسط و گسترش توجه به قرآن و تفسیر آن اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد، نقطه تحول زندگی خود را در سفر حج و عمره تجربه کرده‌اند، به اهمیت دعا و جایگاه صحیفه سجادیه در میان ادعیه اهل‌بیت(ع) پرداخت و به نقلی از عالم بزرگ جهان تسنن شیخ جوهر طنطاوی اشاره کرد که صحیفه سجادیه، تراث بزرگ اهل بیت عصمت و طهارت، کلامی فراتر از کلام مخلوق و پایین‌تر از کلام خالق است.

وی در همین رابطه بیان داشت: سال گذشته که عالم برجسته جهان اسلام عمر بن حفیظ توسط برخی موسسات فرهنگی غربی در بین ۵۰۰ شخصیت اثر گذار در جهان اسلام، به عنوان نفر برتر معرفی شد در سخنرانی اول ماه مبارک رمضان امسال با حضور ۶ میلیون مخاطب آنلاین، دعای ۴۴ صحیفه سجادیه را که بسیار پر محتوا و در مورد ورود به ماه مبارک رمضان است قرائت کرد.

آیت‌الله مروی در ادامه، به سفر خود به جنوب شرق آسیا و گفت‌وگو با یک عالم بودایی اشاره کرد و گفت: وقتی بخش هایی صحیفه سجادیه را خواندم، عالم بودایی با اشاره به آن، گفت که اکنون متوجه شده است که چرا استادش ۵۰ سال پیش می‌گفت گروهی به نام شیعه دارای عرفان بلندی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، ماه رمضان را ماه امیرالمؤمنین(ع) معرفی کرد و با اشاره به ترجمه ۶۰ جمله از حضرت علی(ع) توسط یک دانشمند غربی به نام سایمون اوکلی، گفت: این استاد معتقد بود که این جملات حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام از اناجیل اربعه و عهد عتیق بالاتر است.

آیت الله مروی همچنین به کتاب «چکامه غدیر» دکتر بولس سلامه مسیحی اشاره کرد و گفت: این کتاب شامل ۳۰۷۵ شعر در تاریخ اسلام و مدح امیرالمؤمنین(ع) است و دلیل سرودن آن، آشنایی دکتر بولس سلامه با نهج‌البلاغه آن حضرت بوده است.

آیت‌الله مروی در پایان سخنان خود، ابراز امیدواری کرد که زائران بیت‌الله الحرام در ماه پرفضیلت و مبارک رمضان، با انس با قرآن، دعا و حضرت امیرالمؤمنین(ع)، از برکات این ماه بهره مند شوند.