آیة الله حاج شیخ جواد مروی به مناسبت ایام فاطمیه (به نقل 75 روز) نکاتی در انتهای درس خارج فقه سهشنبه، 1403.08.22 به شرح ذیل بیان فرمودند:
فاطمیه و بزرگداشت آن و تبیین آن، هویت نظام امامت عند الشیعه است.
توجه داشته باشید که اگر مکتب تشیع امروز امتیازاتی دارد و همه دنیا اعتراف به این امتیازات دارند، جنبه مبارزه با ظلم و صهیونیستهای غاصب، دفاع از مردم مظلوم غزه، برادران اهل سنت و دفاع از مظلومان لبنان که امروز شیعه تمام قد در همه دنیا قیام کرده برای این دفاع، این نکته که دفاع از مظلومان است، یک قطعه از جورچینی است که همه قطعاتش باید کنار هم باشد و آن نظام امامت شیعی است.
همه این دستاوردها مدیون نظام امامت نزد شیعه است.
لذا نمیشود یک قطعه را داشته باشیم اما سایر قطعاتش را نداشته باشیم یا اینکه تنازل از بعض قطعات داشته باشیم. این جورچین قطعاتش اینگونه کامل میشود که شیخ أزری در قصیده هائیهاش فرمود:
أ نبی بلا وصی فتعالی الله عما یقوله سفهاها
همان قصیده هائیهای که به نقل محدث خبیر مرحوم شیخ عباس قمی وقتی صاحب جواهر قصیده هائیه شیخ أزری را شنید گفت خدایا ثواب نوشتن (چهل و سه جلد) کتاب جواهر را در نامه عمل شیخ أزری بنویس و ثواب قصیده هائیه او را در نامه عمل من بنویس.
نظام تشیع، نظام امامت، اصولی متعددی دارد. ما ضمن اینکه دفاع از مظلوم میکنیم، ضمن اینکه وحدت را قبول داریم و سبّاب نیستیم و زبان به توهین باز نمیکنیم اما توجه داشته باشید از اصول فکری مان نمیگذریم، اصولی که ما را به اینجا رسانده قابل تحلیل است.
مرحوم شهید یحیی السنوار میگوید نتیجه این مسیر یا پیروزی است یا کربلا است. این یک خط است.
خط مقابلش خط ابن تیمیه است که باید اینها را تحلیل کنیم. خط ابن تیمیه محتوایش این است که حرکت امام حسین در جریان عاشورا فسادی به وجود آورد که از این فساد بزرگتر در اسلام محقق نشده است.
اسلام مکتب خلفا نه همهشان بلکه اسلام سلفیه و وهابیت که پیغمبرشان ابن تیمیه است آنان را به آنجا میرساند، و مکتب اهل بیت شیعه را به اینجا میرساند که امروز تمام قد در مقابل دشمن بایستد و از مظلوم دفاع کند و همه تبعاتش که شهادت و مشکلات اقتصادی است را بر عهده میگیرد.
این مکتب یک اصولی دارد و فاطمیه یعنی دفاع از اصول این مکتب.
خواهشم این است که هر کدام از ما که فرصت تبلیغ برایمان فراهم است تبلیغ برویم.
این عبارت مرحوم شرف الدین است که توجه کامل به روایات اهل بیت دارد، نسبت به دو خطبه صدیق طاهره سلام الله علهیا میگوید و خطبتاها فی ذلک سائرتان و کان اهل البیت یلزمون اولادهم بحفظهما کما یلزمونهم بحفظ القرآن.
اهل بیت اولادشان را الزام میکردند به حفظ آن دو خطبه چنانکه الزام میکردند به حفظ قرآن.
تراث بزرگ شیعه است این دو خطبه حضرت. ابتدا خودمان مطالعه کنیم و بفهمیم و سپس به دیگران منتقل کنیم.
دریای معرفت است. آن محقق و حقوق دان سودانی عبدالمنعم الحسن کتاب مینوسید بنور فاطمه اهتدیت. ببنیید چگونه تحلیل میکند خطبه حضرت را. میگوید سبب باز شدن این مسیر نورانی برای من خطبه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها بود.
لذا وظیفه ما در فاطمیه این است که تا جایی که میتوانیم هویت شیعه را با زبان درست بیان کنیم. چنانکه وظیفهمان هست امروز حتی در فاطمیه از مظلومین غزه که امروز رمز العزه هستند برای مسلمانان و از مظلومین لبنان دفاع کنیم و مردم ایران را تحریص کنیم به جهاد مالی در این زمینه، چه خوش درخشیدند مردم در این ایام. نکند ما خودمان عقب بمانیم وقتی یک خانم می آید در صف میایستد که طلاها و همه هستیاش را تقدیم میکند مراقب باشیم خود ما عقب نمانیم.
و صلّی الله علی محمد و آله الطاهرین.