A A A
خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر این که نقش روحانیت در عرصه دفاع از انقلاب هنوز ادامه دارد، گفت: در شرایط حاضر این نقش با همه ظرایف و شرایطش وجود دارد و وظیفه ما دفاع از نظام و اصل مترقی ولایت فقیه است.
تبليغ و جهاد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش پیشکسوتان جهاد و تبلیغ ظهر امروز هفتم خرداد با حضور سردار قاآنی، جانشین فرمانده سپاه قدس و حجت الاسلام محمود مرویان، مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با هدف تکریم رزمندگان روحانی هشت سال دفاع مقدس در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
 
حجت الاسلام والمسلمین شیج جواد مروی، استاد خارج درس فقه و اصول حوزه علمیه قم در این همایش گفت: رسالت حوزه های علمیه و روحانیت، شناخت، تبیین و تبلیغ دین و مذهب و زدودن شبهات و پیرایه ها از دین و گسترش مذهب است.
 
وی با بیان این که روحانیت شیعه در عصر حضور معصومین جدای از زمان غیبت کبری به خوبی از عهده رسالت خودشان برآمده اند، خاطرنشان کرد: بدین معنا که اهل بیت(ع) اصحاب خودشان را که جمعی از آنان سرحلقه روحانیت شیعه بودند طوری تربیت کردند که که آنان توانستند رسالت بزرگ خودشان را به خوبی انجام دهند.
 
حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه با طرح این پرسش که روحانیت چه اسحه ای برای انجام رسالت بزرگ خود داشت، تصریح کرد: بزرگ ترین اسلحه ای که باعث شد روحانیت شیعه در طول تاریخ با همه سختی ها و دشواری ها به هدفش برسد جمع بین سه نکته عقل، علم و جهاد بود.
 
وی افزود: این سه ضلعی بود که روحانیت تشیع با جمع کردن آن بزرگ ترین پیروزی را برای مکتب اسلامی خلق و ایجاد کرد.
 
تجهیز روحانیت شیعه به سه اصل عقل،علم و جهاد
استاد خارج درس فقه و اصول حوزه علمیه قم با تاکید براین که این ویژگی استثنایی سبب شد که قومیت های مختلف در یک اجتماع جمع شوند، اظهار داشت: این اجتماع به گونه ای است که در مذاهب و ادیان مختلف دیگر مشاهده نمی شود.
 
وی ادامه داد: روحانیت تسنن، متبلور در روشنفکرانی در اخوان المسلمین است که این شعار را سر دادند که راه حل جوامع بشریت، اسلام است و آنها مبارزه و جهاد کردند و حاکمیت را به دست گرفتند و در عین حال نتوانستند هشت ماه این حاکمیت را نگه دارند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با طرح این پرسش مبنی بر این که چرا آنها نتوانستند هشت ماه این حاکمیت را نگه دارند، بیان داشت: یکی از بزرگان خود آنها گفته بود که شما جمع بین سه رکن عقل، علم و جهاد در مبارزه خودتان نکردید.
 
داعش تبلور جهاد منهای عقل و علم
وی ادامه داد: امروز حرکت کوری که تسنن اموی تحت عنوان داعش در دنیا شروع کرده نامش جهاد است و آنها به ادله جهاد تمسک می کنند و چون عقل و علم در کنار آنها نیست تبدیل به حرکتی ضداسلامی شده است.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که جهاد ابعاد مختلفی دارد، خاطرنشان کرد: روحانیت در مسیر انجام رسالت خود هم به جهاد علمی و هم جهاد اخلاقی مسلح شدند.
 
استاد خارج درس فقه و اصول حوزه علمیه قم افزود: در حال حاضر باید به روحانیت معاصر پیام های روشنی را مخابره کرد که اگر روحانیت شیعه در رسالتش موفق بوده است در واقع در کنار جهاد علمی، جهاد اخلاقی هم بوده است.
 
وی درادامه بیان ابزارهای جهادی روحانیت گفت: در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همه دستاوردهای گذشته روحانیت شیعه و همه امتیازات هزار ساله روحانیت شیعه جمع شده است و روحانیت با جمع آنها توانست بزرگترین حماسه را در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خلق کرد.
 
حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه با طرح این پرسش که چرا جایگاه روحانیت در دوران دفاع مقدس تحلیل نشده است، خاطرنشان کرد: در دستاوردهای معنوی و فکری روحانی می توان بر این موضوع تکیه کرد که از دل این تفکرعماد مغنیه ای ظهور کرد که هیمنه استکبار را به زانو در آورد.
 
وی ادامه داد: در واقع روحانیت ایمان و اعتقاد و مقاومت را به جبهه صادر می کرد و این حماسه بزرگ خلق شد و جبهه مکانی برای انتقال فکر و اندیشه بود.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درادامه به بیان خاطرات جنگ و وقایع نگاری روحانیت شیعه در لبنان پرداخت و اظهار داشت: نقش روحانیت در مدیریت فکری و معنوی جبهه ها در آن زمان انکار نشدنی است.
 
وی با تاکید بر این که این نقش هنوز ادامه دارد، بیان داشت: در شرایط حاضر این نقش با همه ظرایف و شرایطش وجود دارد و وظیفه ما دفاع از نظام و اصل مترقی ولایت فقیه است و از طرفی وارد نشدن روحانیت به جنگ های سلیقه ای و تکه تکه نشدن آنها حائز اهمیت است.